Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una experiència transparent i còmoda a l'hora de navegar per la nostra web. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Pots canviar la configuració i obtenir més informació. Més información
Barcelona
Cristian Rovira, Lluís Carbó i Dionisio Gracia - ADE
Els tres mosqueters de l’emprenedoria

Els tres mosqueters de l’emprenedoria

Cristian Rovira, Lluís Carbó i Dionisio Gracia (a la foto, en aquest ordre) tenen una cosa en comú: fa uns anys van emprendre els seus propis negocis. A més, tots tres són Alumni UIC d’ADE. Van abandonar la universitat fa més d’una dècada i ara, passats uns anys, només tenen paraules d’agraïment cap a la seva universitat. En Cristian assegura que “la formació humana i els valors de la UIC” és el que més l’ha ajudat a ser on és. En Lluís i en Dionisio afegeixen que els professionals que els van envoltar durant els seus anys de carrera també els han ajudat.

 

Vam estar amb ells a la UIC fa uns mesos perquè ens parlessin de la visió que tenen ells de la figura d’un emprenedor.

 

Un emprenedor, per definició, és una persona que treballa “en soledat” ens diu Cristian Rovira; no obstant això, si no fos per l’ajuda de l’entorn molts d’ells no haurien arribat fins on són avui. Tenen els seus referents: “Des de Steve Jobs o Henry Ford”, ens diu Carbó, ”fins al meu propi pare”, confessa en Dionisio; en els quals es fixen per anar pel bon camí. La família també hi té un paper “essencial —concreta en Lluís— i és impensable creure que actua com un fre per a l’emprenedor”. També cal saber envoltar-se de gent amb qui es treballi a gust. Cristian Rovira ens diu que “cal evitar les persones tòxiques”, és a dir, aquells que “bolquen la frustració en els altres”.

 

Però, què és el que els ha portat a emprendre? Un que comença del no-res la pròpia empresa assumeix molts riscos, però la llibertat que té és màxima. No hi ha un cap que li pugui frenar el projecte. “Ets el teu propi cap”, diu en Cristian; “un llanero solitario”, es defineix Gracia. A més, “a Catalunya les dades són realment increïbles en aquest sentit –assegura en Cristian–: la nostra cultura és de les més emprenedores d’Europa”. La cara amarga és que s’ha d’estar les 24 hores del dia al servei del client i que un mateix assumeixes el risc.

 

El món, amb els avenços en transports i comunicacions, és cada vegada més petit: si Phileas Fogg va apostar que podia donar la volta al món en 80 dies, avui podem apostar a fer-la en un dia. Aspirar a conquerir Espanya té gust de poc. Cal buscar més clients fora i l’idioma, així com l’estima per la família i el país, no pot convertir-se en una barrera. “A la UIC —explica en Lluís amb agraïment— em van obligar a treure’m el títol d’anglès TOEFL per poder-me graduar, i això em va obrir moltes portes”.

 

Tant en Cristian com en Lluís tenen com a plans de futur estendre’s per l’àmbit internacional. En concret, en Lluís vol “desenvolupar un producte nou a l’Àsia amb B CAR i continuar buscant projectes tecnològics per ACROSS Business Partners” (la seva plataforma de crowfunding).

 

Qui vulgui emprendre ha de saber que a Catalunya es valoren molt els emprenedors i que si es creu en el propi projecte, s’aconsegueix. A més, amb les eines de crowfunding és més fàcil trobar mecenes que inverteixin en idees. Tampoc cal caure en l’error de “voler ser bo en tot”, diu en Dionisio. És millor diferenciar-se i trobar un nínxol en el mercat. Saber molt de poc. Aquesta és la guia que han seguit els tres protagonistes. Tant Know Capital, com B CAR Auto Parts, ACROSS Business Partners i Grupo SIFU van néixer després de descobrir un nínxol per explotar en el mercat.

 

* Text escrit per en Santi Gilabert, a partir d’una entrevista de Consuelo León, a la revista d’Alumni ADE B-UIC