Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una experiència transparent i còmoda a l'hora de navegar per la nostra web. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Pots canviar la configuració i obtenir més informació. Més información
Osca
Javier Viñuales - Fisioteràpia,2001
Des d’Osca, amb visió universal

Des d’Osca, amb visió universal

Javier Viñuales (Fisioteràpia’01) va obrir el 2006 la Clínica FiberSalud a Osca. Després d’uns anys d’estudi a Itàlia i uns altres de treball a la prestigiosa clínica suïssa Hildebrand, va poder incorporar el coneixement adquirit al seu negoci.

 

Ara, en Javier ha rebut el Premi Joven Emprendedor, que atorga l’Institut Aragonès de Foment. Aquest guardó ha significat per a ell un orgull i una motivació per seguir treballant i créixer cada dia més.

 

Quan vaig arribar a Osca de la meva estada a Itàlia i Suïssa, vaig poder utilitzar els meus coneixements i, fins i tot, els models d’organització, el tracte amb el pacient i les últimes tècniques en tractaments de les patologies més complicades per oferir un servei que fins ara no es donava a la província. Me’n vaig anar per aprendre la tècnica de l’exercici terapèutic cognitiu de la mà del seu creador, el professor Carlo Perfetti. Després, a Suïssa, tenia pendent un repte personal: volia posar en pràctica el que havia après en una de les millors clíniques neurològiques del món.

 

Tanmateix, tot i haver viatjat per Europa, la meva idea sempre va ser tornar a Osca, la meva ciutat, i poder oferir als meus veïns els millors tractaments.

 

Així va néixer FiberSalud, amb l’objectiu de donar un servei de rehabilitació a malalts neurològics. El centre disposa de 300 m2 i, en molt poc temps, hem passat de tres a set sales de tractament. D’altra banda, dels tres que érem quan vam començar —entre els quals la meva dona, Begoña, també Alumni de la UIC—, avui ja som quatre fisioterapeutes, a més d’un osteòpata i acupuntor, un llicenciat en Educació Física, una psicòloga, una reumatòloga, un metge de família i un metge nutricionista.

 

Però no ens conformem amb això. Amb vista al futur, volem créixer per continuar donant el millor tracte possible als nostres pacients. Estic treballant, també, per muntar una clínica de rehabilitació neurològica que sigui la referència al nord d’Espanya. La idea és que la clínica ofereixi l’atenció al pacient per recuperar el conjunt de les funcions i reintegrar-se a la vida social i professional.

 

Quant als nostres clients, atenem pacients privats i els derivats d’assegurances privades de salut. També tractem pacients que han patit accidents de trànsit, altres amb problemes neurològics, traumatològics, reumatològics, etc. També preparem les mares per al part, a les quals després oferim atenció postpart. A més, tractem triatletes i jugadors de futbol o bàsquet.

 

El Premi Joven Emprendedor, que he rebut fa poc, no vol dir que hagi assolit el cim, ni de bon tros. Encara tinc molt temps per davant per continuar creixent professionalment. Amb això no menyspreo el premi: tot el contrari. És un incentiu per seguir treballant i, ja que hi som, deixar la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UIC en bon lloc: gran part del meu èxit és gràcies a la qualitat de la formació de la Universitat, tant acadèmica com personal. De tot el que em van ensenyar, els valors humans i el treball en equip és el que més agraeixo. Dia sí i dia també els tinc presents.