Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una experiència transparent i còmoda a l'hora de navegar per la nostra web. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Pots canviar la configuració i obtenir més informació. Més información
Bàsics / Lectures
Vladímir Putin. El seductor de la nueva Rusia

Vladímir Putin. El seductor de la nueva Rusia

Vladímir Putin. El seductor de la nueva Rusia no és un llibre convencional, sinó més aviat un reportatge periodístic de 160 pàgines que reflecteix la realitat de la Rússia actual.

 

Per teixir-ne un retrat precís, Sergio Andrés Pérez (Humanitats i Estudis Culturals’2013) obre molts fronts: explica la situació del ciutadà rus mitjà, i parla d’economia, de política nacional i internacional, de corrupció i de control ideològic. Darrere de cadascun d’aquests fils de recerca apareix el mateix nom: Vladímir Putin.

 

L’antic alumne de UIC Barcelona demostra en aquest llibre un coneixement absolut de Rússia, adquirit a força de trepitjar molt carrer i de ser un observador constant de la realitat, tant a Sant Petersburg com a Moscou, les dues ciutats del país més gran d’Europa en les quals ha exercit de professor d’espanyol.

 

Aquesta descripció de Rússia alterna dades i testimonis que ajuden a la comprensió de la mentalitat soviètica, fins i tot complicada pel propi autor del llibre, després d’haver conegut el país des dins. I aquest és potser el seu gran mèrit: Andrés Pérez no busca aclarir si la mentalitat de l’est és més o menys lògica que la de l’oest, sinó que la descriu des de la absència total de prejudicis.