Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una experiència transparent i còmoda a l'hora de navegar per la nostra web. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Pots canviar la configuració i obtenir més informació. Més información
Veus / Per entendre’ns

Benvolgut Millennial

Javier Junceda

Encantat de saludar-te. Fins fa poc no sabia que existissis. Les revistes i els diaris, i fins i tot els analistes més saberuts, també t’anomenen “generació Y”, però m’estimo més adreçar-me a tu amb el nom de Millennial, perquè sona més internacional. Suposo que no et fa res.

 

Si no ho he entès malament, sembla que vius al dia, que només et preocupes per la felicitat i que no et ve de gust d’escalfar-te el cap per res, tret que es tracti de fer el que et vingui de gust. Corregeix-me si el que dic no és veritat, però també m’han explicat que et vols acomodar el futur professional o laboral al ritme vital, i que si la feina et suposa haver de matinar, tururut viola. Segur que em falten moltes dades sobre tu, però han publicat que el teu principal objectiu és divertir-te sense parar i que el model dels teus pares el consideres caduc perquè, segons tu, no els ha permès de “ser feliços”. Els qui consideren la teva arribada com una benedicció valoren la teva gran creativitat, però mai no es plantegen que la imaginació t’enxampi treballant, especialment un dilluns o un divendres.

 

Mira, algunes de les coses que m’expliquen que fas no només em semblen bé, sinó que guien la meva vida. Jo també persegueixo la felicitat i visc amb afany cada dia. De la mateixa manera, intento evitar de trencar-me el cap per tot, encara que no sempre ho aconsegueixo. I si puc dormir una mica més, doncs encara millor. M’encanta divertir-me com tu, és clar.

 

Ara bé, quan ens vegem m’hauràs d’explicar detingudament com t’ho muntaràs per viure d’aquesta manera. És a dir: això d’aixecar-te quan et vingui de gust, fer l’horari de feina que més et convingui, passar-t’ho bé a tota hora exigeix una xarxa de trapezista que no sé si tens a la teva disposició. De veritat que si ho aconsegueixes és que ets tot un artista. I aleshores hauràs de llegar a la humanitat aquesta troballa. O patentar-la.

 

Una altra cosa que no tinc gaire clara és si no t’avorriràs de tanta diversió i tanta mol·lície. A mi m’agrada molt l’arròs negre, però l’odiaria si n’hagués de menjar cada dia. Segur que busques això? D’això, en dius felicitat? T’omple de debò, aquesta manera de viure?

 

Una cosa, Millennial, permet-me un consell d’amic: fes-te moltes fotos i vídeos avui, i si et sembla bé, ens els mirem plegats d’aquí a uns cinc anys. Aleshores, comprovarem si la teva “revolució” ha donat de si… I ens farem un tip de riure.

 

I, ja que hi som, aprofito per desitjar-te un molt bon any 2015.