Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una experiència transparent i còmoda a l'hora de navegar per la nostra web. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Pots canviar la configuració i obtenir més informació. Més información
Veus / Per entendre’ns

Les claus de l’èxit de l’emprenedor

Fausto Serra

L’any 2001, amb 44 anys, ja casat i amb tres filles petites, vaig fundar la meva pròpia empresa de logística, Vivace Logística, S.A. Els productes eren de valor mitjà-alt: cosmètica, tèxtil, puericultura, comerç en línia, material promocional, etc. Inicialment vam ocupar 5.000 m2 d’instal·lacions a Granollers (Barcelona) amb un capital d’1,2 milions d’euros.

 

Fins aleshores m’havia dedicat a fer de gestor professional, a posar en marxa i gestionar, per a tercers, nous negocis (start-up) i activitats en empreses de diversos sectors com ara alimentació, tèxtil, els Jocs Olímpics de Barcelona ’92, residus industrials i logística.

 

De fet, des de molt jove sentia la sana ambició de gestionar una empresa pròpia, però no va ser fins a principis de l’any 2000 quan, per diverses circumstàncies personals i professionals, vaig decidir “llançar-me a la piscina” i crear la meva pròpia empresa. Tenint en compte la meva edat, formació i experiència, era el moment adequat.

 

Qui no s’ha plantejat això mateix alguna vegada? En el meu cas, va ser un procés llargament madurat i gairebé m’atreveixo a dir que vaig començar a pensar-hi abans d’iniciar la meva formació universitària. Però, tal com es diu, del dit al fet hi ha un tret, i no va ser fins 20 anys més tard que vaig decidir fer el pas.

 

Vivace Logística és la meva empresa i la de quatre socis més, i té al voltant de 40 col·laboradors. Es tracta d’un operador logístic especialitzat en els serveis d’emmagatzematge, picking (preparació de comandes) i distribució per a empreses. Després de dotze anys de vida de feina, m’atreveixo a assenyalar algunes de les claus del seu èxit:

 

Planificació prèvia del projecte: pla de negoci. Pot semblar que l’elaboració del pla de negoci és un tràmit teòric; però és l’eina clau per assolir l’èxit d’un projecte que vulgui anar més enllà dels cinc primers anys de vida.

 

En el pla de negoci de Vivace Logística es va incloure tota la preparació i actuacions prèvies: avaluació del mercat logístic a l’entorn de Barcelona, localització de socis i detall exhaustiu de les inversions que calia fer (adequació del magatzem, desenvolupament del programari propi de gestió, maquinària de picking, etc.), comptes de resultats, balanços mensuals i necessitats de finançament a 60 mesos vista.

 

Cal destacar que en el nostre cas vam encertar els terminis per a l’inici de l’activitat prevista per als següents 12 mesos i també va ser notable la coincidència entre la previsió d’ingressos i resultats dels tres primers anys.

 

Recerca dels socis i equip directiu adequat. Donada l’envergadura i complexitat del projecte, vaig tenir clar des del primer moment que no havia de fer aquest pas en solitari, sinó en col·laboració amb un soci gestor altament qualificat i, sobretot, algú en qui tingués una fe cega pel seu valor i la seva ètica; aquesta persona ha estat i és Nemesio Navas. La inversió inicial de més d’un milió d’euros requeria localitzar socis per cobrir les necessitats del capital inicial per arrencar el negoci. Cadascun d’ells ha estat clau en l’èxit de Vivace Logística.

 

Cal reconèixer que les circumstàncies econòmiques d’aleshores no són com les actuals, encara que, això sí, l’import que calia aconseguir era molt considerable. En aquest sentit, un cop vaig haver fet una primera redacció del pla de negoci, vam aconseguir de completar el capital necessari en el termini previst juntament amb unes altres tres persones, que continuen sent, de manera estable, socis capitalistes de la nostra empresa.

 

Prendre la decisió d’iniciar el projecte sense pensar en fer-se enrere. Cal estar totalment decidit a arrencar el projecte empresarial sí o sí, sota qualsevol circumstància. En el nostre cas, poc després de començar el projecte van tenir lloc els tristos fets de l’11-S, quan acabàvem de llogar el magatzem logístic per adequar-lo i començar l’activitat un parell de mesos després. D’altra banda, els propietaris del local de 5.000 m2 x 11 metres d’alçada ens van exigir un aval per un import de cinc anys de lloguers! Malgrat aquest mal tràngol inicial, que va afectar, com sabem, la situació econòmica mundial, vam poder avançar segons les nostres previsions.

 

Innovar, avançar-se als canvis i formar-se de manera contínua. Estem immersos en uns anys de gran crisi, en què hi ha hagut un retrocés de l’activitat enorme i impensable fa un temps enrere. Això ens ha obligat a ser millors en l’exercici de la nostra activitat i més eficients que en el passat, per seguir oferint un servei atractiu i rendible als nostres clients. Per això, hi dediquem molt de temps i esforç personal, i volem enfortir a base de contínues innovacions nostre saber fer principal: un servei de picking amb una òptima prestació del servei i costos ajustats.

 

Vocació de servei a llarg termini. El projecte de Vivace Logística es va plantejar des del seu inici com una empresa amb vocació de permanència a llarg termini. Això ens permet prendre decisions no conjunturals, sòlides i beneficioses per als nostres col·laboradors, clients, proveïdors, entitats financeres i, és clar, per a tots els socis.

 

* Fausto Serra – Vivace Logística, S.A. – Enginyer IQS. Màster a ESADE i PADE per l’IESE