Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una experiència transparent i còmoda a l'hora de navegar per la nostra web. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Pots canviar la configuració i obtenir més informació. Més información
Veus / Per entendre’ns

El mur de Barcelona

Agustín Pons

Donald Trump i Ada Colau ja tenen alguna cosa en comú: tots dos construiran un mur. L’alcaldessa ho té més fàcil: només haurà de unir els dos tramvies perquè la Diagonal sigui un mur infranquejable de cotxes i tramvies.

 

Volem això per a la nostra ciutat? Ja ho descrivien Ramón Suñé i Silvia Angulo a La Vanguardia fa un parell d’anys, parlant d’un estudi sobre aquesta qüestió: “… un efecte barrera per la Diagonal que tendiria a separar dues parts de la ciutat”.

 

Per sort ens queda el metro, salconduit per passar d’un costat a un altre.

 

Per sobre o per sota de la Diagonal? És una pregunta freqüent quan desconeixem la localització d’algun lloc de Barcelona. L’avinguda és una referència, però també una absurda separació: perroflautes per sota i pijos per dalt. Això no passaria si creuar la Diagonal no fos tan complicat. No és la immensa Avinguda 9 de Juliol, de Buenos Aires, però no deixen de ser 50 metres d’ample de carrils bicing, semàfors, carrils bus, carrils centrals, carrils laterals… Segons l’edat, alguns poden tardar uns quants minuts a creuar-la.

 

Les últimes obres a la Diagonal amb l’exalcalde Trias, que van consistir a eixamplar voreres, van durar nou mesos. Aquesta vegada el tema és més seriós. Colau ha afirmat que durant aquest any es duria a terme la unificació dels tramvies i encara no han començat les obres. Quan aquestes comencin, quant duraran?

 

Conscientment o no, l’alcaldessa Ada Colau construirà un mur si decideix unir tots dos tramvies. Les obres provocaran molt trànsit i circular per l’avinguda serà complicadíssim. Esperem que ho tingui en compte, i que busqui solucions.

 

 

* Agustí Pons és alumne de la doble amb Humanitats i Dret.

 
 
La moda i el cos