Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una experiència transparent i còmoda a l'hora de navegar per la nostra web. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Pots canviar la configuració i obtenir més informació. Més información
Hamburg, Alemanya
Alejandro Moreno - ADE, 2004
La meva aventura al país bavarès

La meva aventura al país bavarès

Alejandro Moreno va estudiar ADE a la UIC –on m’he sentit com a casa, durant aquests quatre anys assegura. Es va graduar al 2004 després d’un Erasmus a Salern (Itàlia). Va començar a treballar al departament de finances de SEAT –anteriorment havia fet pràctiques en una de les filials– i d’allí va passar a Roca Sanitario, també en el departament financer. Més endavant es va establir com a director financer a l’empresa de la família, mentre feia un màster en direcció financera a ESADE. Fins aquí, un recorregut llarg en un període de temps curt, però fa any i mig la seva vida professional va fer un tomb: vaig començar a treballar en un projecte amb un soci alemany i un altre anglès, que m’ha portat a Alemanya per formar-me com a broker  del London Metal Exchange (LME) i trader de metalls preciosos.

 

El London Metal Exchange  és el mercat on cotitzen els metalls industrials, com el coure, l’alumini o el níquel. És un negoci que no té res a veure amb l’activitat especulativa que mostra Hollywood en pel·lícules com El lobo de Wall Street. El que faig és ajudar les empreses a fixar els seus preus a través de futurs i opcions, que són els drets de compra i venda a un termini fixat. És a dir, les ajudo a ser més estables en un món en què l’estabilitat és un luxe.

 

Alemanya: el motor d’Europa

 

Sempre he estat obert a una oportunitat laboral a l’estranger. És importantíssim no reduir l’amplitud de mires. Venir a Alemanya suposa un repte tant a nivell personal com professional. Al principi era un pas intermedi en la meva formació professional, amb la idea d’aprendre i tornar aviat a Barcelona, ​​però ara la meva vida està entre la Ciutat Comtal i Hamburg indefinidament.

 

Estic –i estaré– molt agraït a Alemanya. L’adaptació ha estat inesperadament bona. És veritat que la seva cultura xoca amb la nostra, però els alemanys et sorprenen molt positivament. Valors com el respecte i la bona educació es palpen en el dia a dia. Malgrat tot, la família, la xicota i els amics segueixen a Barcelona.

 

Tornaré algun dia? Ja veurem. Si ho faig, ​​una de les majors experiències que m’emportaré és la gestió de la productivitat i el sentiment de respecte cap a les coses públiques. A part de l’alegria amb la qual es viu un dia assolellat aquí.

 

D’altra banda, amb noves visions aprens a superar tòpics. Es descriu a Alemanya com el motor d’Europa. Per què? És un fet que aquest país porta la batuta del Vell Continent i això fa que, de vegades, des de la resta d’Estats s’utilitzi la seva autoritat de manera despectiva, i crec que no hauria de ser així. Alemanya és un país que ja va patir la crisi fa una dècada. Aleshores, amb diàleg i consens, van prendre mesures per sortir-ne, tots a l’una. Són molt exigents, sí, però perquè s’han guanyat el títol de “motor d’Europa”.

 

Així, Alemanya sovint apareix com “la dolenta”: pressiona els altres països, els obliga a prendre mesures, etc. Però és per al bé de la Unió Europea. Ells ja van prendre mesures doloroses i fa anys que demanen que també les prenguem nosaltres. Però els nostres polítics no ho volen, juguen a un populisme descarat i no volen que els votants se’ls girin d’esquena.

 

A dia d’avui, hi ha tanta incertesa que —espero equivocar-me— sóc molt escèptic en creure que ja veiem la llum al final del túnel. Amb això no pretenc desanimar ningú: s’ha de veure el costat positiu. La crisi és moment d’oportunitats. Aconsello a tots els que estudien ara —sobretot, als alumnes d’ADE— que no perdin mai la curiositat per aprendre. Que la por a equivocar-te no t’aturi mai.

 

* Alejandro Moreno, ADE’04

 

ALUMNI - alejandro_moreno_garcia 3