Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una experiència transparent i còmoda a l'hora de navegar per la nostra web. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Pots canviar la configuració i obtenir més informació. Més información
Madrid
Laura Llauradó - Comunicació, 2010
Comunicació d’èxit

Comunicació d’èxit

La Laura treballa a l’agència TresCom Comunicació, una empresa que gestiona la comunicació interna, externa, corporativa, etc. d’empreses com L’Oréal, Yahoo, Nintendo o Adecco. Es va graduar en Comunicació Audiovisual (2009) i Periodisme (2010) a la UIC: una combinació que –pel que ens explica– sembla que ha estat ideal per a la seva carrera professional: “Sincerament, si pogués retrocedir en el temps, no canviaria res. Sempre m’han atret molt tant els mitjans de comunicació com la lectura; per això em semblava que la combinació d’aquestes dues carreres era ideal per a mi”.

 

Quan vaig començar la universitat m’imaginava que seria un camí planer i que el futur seria ple d’èxits. Comences amb moltes ganes i il·lusió, però el que et trobes després és un camí difícil. La clau és no rendir-se mai, ser optimista i confiar en un mateix.

 

L’últim any de carrera ja vaig començar a treballar amb contracte de mitja jornada a Teleespectadors Associats de Catalunya (TAC) i, tot just en acabar, em van contractar a jornada completa. M’hi vaig quedar fins que vaig decidir marxar a Madrid.

 

Volia ampliar horitzons i no estancar-me. Per això vaig començar a donar veus per trobar quelcom que em fes créixer més des del punt de vista professional. Diguéssim que vaig moure cel i terra per aconseguir-ho, i no em limitava només a Barcelona, sinó que estava disposada a tenir en compte ofertes de fora. Aferrar-te a un lloc et perjudica professionalment i t’impedeix evolucionar. Ser una ciutadana del món t’obre moltes portes i crec que aquesta mentalitat, per desgràcia, és poc present avui dia. Així és com em va arribar la notícia, a través d’una antiga companya d’escola, que l’empresa on sóc ara tenia una vacant.

 

Vaig viatjar a Madrid sense pensar-m’ho dues vegades i, un cop confirmada la meva contractació, vaig començar a dur la comunicació d’empreses com Yahoo i Adecco. Actualment sóc executiva de comptes d’Adecco, 1000informes.com, YUME i Mediasmart.

 

No sé si ja he trobat el meu lloc al món professional. Sóc del parer que mai es deixa d’aprendre, però el que faig ara m’encanta: estar constantment en contacte amb periodistes, redactar i enviar notes de premsa, gestionar entrevistes als mitjans de comunicació, organitzar esdeveniments… M’apassiona, però la feina no es limita només a això. Cada setmana és una nova aventura en què apareixen nous projectes als quals cal donar forma.

 

Ara, amb el temps que ha passat i la perspectiva que he anat adquirint, sóc més conscient del que m’ha donat la UIC. Entre altres coses, per exemple, crec que l’atenció constant del professorat és un luxe. A més, treballar en grups reduïts també m’ha permès rebre un ensenyament personalitzat que a cap altre lloc no hagués tingut, especialment amb Avid, el programa d’edició de vídeo que fèiem servir aleshores. A més, penso que les instal·lacions de la Facultat de Ciències de la Comunicació són excel·lents. Sens dubte, si hagués de tornar a escollir una universitat on estudiar seria la UIC.

 

Laura Llauradó Fullerachs (C. Aud.’09 i Per.’10)