Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una experiència transparent i còmoda a l'hora de navegar per la nostra web. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Pots canviar la configuració i obtenir més informació. Més información
Itàlia
Nitai Anidjar - ADE English Program, 2013
Del currículum ideal a l’aprenentatge real

Del currículum ideal a l’aprenentatge real

Nitai Anidjar (ADE English Program ’13) ha creat, juntament amb Víctor Demin, Trabeja.com. Es tracta del primer portal de serveis locals de persones a persones. Professionals de la mateixa zona es poden ajudar per a tasques puntuals o del dia a dia. Les possibilitats que ofereix van des de contractar un professor d’anglès fins a trobar algú per passejar el gos o tenir cura dels fills. Aquest és el seu lema: “Troba professionals a la teva zona”.

 

En Víctor i jo teníem clar que entre tenir una idea i executar-la hi ha un gran pas. Aquesta visió ha ajudat que Trabeja.com avui sigui una realitat. A més, a mi sempre m’havia agradat crear o inventar coses noves. Però, és clar, amb cinc anys no saps què és això que en diuen “emprendre”. Per això vaig voler estudiar ADE: volia saber-ho tot sobre com emprendre un negoci des de zero.

 

Estudiant a UIC Barcelona, em va sorgir l’oportunitat d’anar-me’n d’intercanvi a Xangai. No podia rebutjar aquesta oportunitat que em donava la Universitat. Allà vaig poder emprendre en un projecte de disseny web que ja havia planejat durant el treball de final de grau.

 

La gènesi de Trabeja.com va néixer el dia que en Víctor i jo vam coincidir en una mateixa qüestió: per què els joves d’avui en dia viuen pensant a escriure un currículum ideal en lloc d’aprendre i créixer professionalment i, així, aportar valor a la societat? No es va quedar en una simple pregunta sense resposta, sinó que vam voler aprofundir-hi.

 

El primer que vam fer va ser diferenciar entre les feines que requereixen un currículum i les que no. Vam entendre que milions de professionals amb grans habilitats i coneixements no han necessitat mai escriure’n un.

 

Llavors, ens vam preguntar: i amb qui connecten aquests professionals? Com ho fan? Aquí va sortir més la nostra faceta d’emprenedors, que vam poder desenvolupar, sobretot, gràcies al projecte de final de carrera que vaig fer a la Universitat. Vam buscar-hi una resposta. Després, vam idear un espai a la xarxa on es poguessin trobar professionals a prop de casa i poder contractar-ne el servei i viceversa: és així com neix Trabeja.com.

 

El portal també permet que hi hagi feedback entre el que ofereix el servei i el client, ja que la xarxa social permet als clients opinar sobre l’experiència i valorar-ne l’atenció, el preu i la professionalitat; per la qual cosa són els usuaris els que construeixen la credibilitat dels professionals.

 

Després d’un temps ideant el portal i creant-lo, Trabeja.com ja està en marxa, però com per a tota start-up, és imprescindible mantenir un pla flexible. La raó és tan senzilla com que cada setmana el pla i les prioritats de l’equip canvien. Estem contents amb el creixement, tot i que som conscients que ens queda molt per fer. El repte més immediat que tenim és augmentar l’ús de la plataforma i internacionalitzar-la.