Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una experiència transparent i còmoda a l'hora de navegar per la nostra web. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Pots canviar la configuració i obtenir més informació. Més información
Bàsics / Cinema
Resucitado

Resucitado

Davant les noves aportacions de Ridley Scott i Darren Aronofsky al gènere bíblic, el director Kevin Reynolds (Waterworld, Rapa Nui), també s’ha apuntat, aquesta vegada, amb la Resurrecció de Crist. No obstant això, si Exodus i Noè es va caracteritzar per aquest aire de pèplum i amb la signatura d’una història grandiloqüent, Resucitado es queda a mig camí.

 

Resucitado ens explica la història de Clavius, un tribú romà que tracta d’esbrinar com ha desaparegut el cos de Jesús. La tensió política entre romans i jueus està que bull, i una cosa així podria ser la gota que fa vessar el got. A partir de llavors comença una investigació que qüestionarà les creences del protagonista.

 

Amb aquesta premissa, i amb un inici més que convincent, la pel·lícula dóna unes expectatives, que a poc a poc, es van diluint. El plantejament és molt interessant i en general té una estructura atractiva, però s’enfronta al problema de tantes pel·lícules que tracten de la fe (vegeu October Baby, vegeu Prueba de fuego): com tractar una experiència personal tan profunda i renovadora sense caure en la sensibleria. També podria haver aprofitat més els personatges i els seus conflictes, inclòs el del protagonista, i per què no, del mateix Jesús.

 

No obstant això, és digna d’aplaudiment la música composta per Roque Baños, així com la fotografia i tota l’ambientació aconseguida pels escenaris i el vestuari, cosa que no és tan fàcil en una pel·lícula amb un pressupost més discret.

 

D’altra banda, els actors interpreten bé el seu paper, especialment Joseph Fiennes, i sobretot Peter Firth en el seu paper com Pilat. També, a més d’un el sorprendrà veure a Draco Malfoy de romà…

 

Formen part de l’equip d’actors i d’apòstols espanyols, com Luis Callejo i Antonio Gil, i gran part de l’equip tècnic també ho és, tenint en compte que moltes de les localitzacions estan emplaçades, com no, a Espanya.