Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una experiència transparent i còmoda a l'hora de navegar per la nostra web. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Pots canviar la configuració i obtenir més informació. Més información
Bàsics / Cinema
Star Trek: Into Darkness

Star Trek: Into Darkness

El 2009, J. J. Abrams va revitalitzar, d’una forma descomunal, la franquícia Star Trek i, gràcies a la nova proposta argumental dels guionistes Alex Kurtzman & Roberto Orci, va crear una insòlita oportunitat per a la saga, en una línia temporal alternativa, que permetia veure els personatges de la tripulació original de l’Enterprise davant de noves situacions, amb canvis en les seves trajectòries i vicissituds, però també amb elements que podrien coincidir amb el que coneixem, encara que sempre amb diferències. Aquesta via oberta va oferir llibertat, va evitar el constrenyiment i va permetre traçar noves trames per sorprendre l’audiència en els pròxims anys.

 

La proposta es basa en una reflexió que tots hem fet alguna vegada sobre nosaltres mateixos. Si tornéssim a néixer o, si a partir d’un moment concret de la nostra vida un factor de canvi violent alterés el nostre camí… Què passaria amb la nostra vida aleshores? Algunes coses succeirien igualment o d’una manera semblant, encara que experimentaríem també moltes situacions diferents. El nostre destí es podria veure transformat.

 

BASICS - CINE - NÉSTOR COMPANY - star trek 4 750px

 

Aquesta és la idea que es va aplicar al reboot d’Star Trek fa quatre anys i l’èxit va confirmar l’encert de la proposta. Perquè J. J. Abrams va rebre l’encàrrec d’insuflar força a una franquícia que, després de deu pel·lícules i cinc sèries de televisió, semblava haver explorat tots els elements narratius possibles. A més, calia connectar amb una nova generació d’espectadors presentant un film més espectacular, més impactant. Els registres de taquilla han afavorit l’aposta. Star Trek: Into Darkness es confirma com el film comercialment més reeixit de la històrica franquícia de Paramount Pictures.

 

Amb Into Darkness, J. J. Abrams i el seu equip han mantingut tot el que van oferir de bo fa quatre anys i, a més, han fet nous passos en el terreny de la cohesió entre la mateixa tripulació de l’Enterprise i la reformulació del món, potser utòpicament unit, al segle XXIII.

 

BASICS - CINE - NÉSTOR COMPANY - star trek 3(750px)

 

Malgrat que és un gran espectacle d’acció, el film no està exempt de conceptes interessants. De nou ens trobem, cara a cara, amb el principi de l’eugenèsia: desenvolupar genèticament individus superiors en força i intel·ligència. I, una altra vegada, presenciem els perills que aquests éssers podrien generar si no apliquen els seus dons de forma ortodoxa. Aquest tema, que connecta amb el darwinisme, el govern dels més forts, la millora de la raça, etc., sembla que és alguna cosa que obsessiona especialment els guionistes en els últims anys. Cap de les pel·lícules busca aprofundir en aquesta matèria, però és curiós observar com utilitzen premisses d’aquest tipus per teixir arguments interessants. I no hi ha dubte que el material dóna el seu fruit.

 

En conclusió, Star Trek: Into Darkness és una gran aportació a la saga galàctica. Té acció, ritme trepidant, emoció i bones trames que es construeixen a partir d’un paradigma llegendari. Abrams no podrà dirigir la futura seqüela, ja que ara està centrat en Star Wars i en tot el que aquesta titànica tasca suposa, però deixa un rumb fixat absolutament apassionant.