Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una experiència transparent i còmoda a l'hora de navegar per la nostra web. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Pots canviar la configuració i obtenir més informació. Més información
Bàsics / Lectures
La publicidad SÍ vende. Pablo Medina y Pilar Buil

La publicidad SÍ vende. Pablo Medina y Pilar Buil

Ediciones B, Barcelona, 2013. 210 p.

 

Pablo Medina i Pilar Buil, professors de la UIC, recullen, en aquest llibre, deu entrevistes fetes als deu millors professionals de la publicitat dels darrers trenta anys amb la idea de donar resposta a un gran interrogant: com serà la publicitat en els propers anys?

 

Els protagonistes de les entrevistes –Juan Campany, Xavier Oliver, Ignasi Ferrer, Fernando Ocaña, Joan S. Alòs, Lluís Bassat, Toni Segarra, Joaquín Lorente, Miguel Ángel Furones i Eugenio Gómez-Acebo– aporten una reflexió pràctica i alhora conceptual sobre els reptes a què haurà de fer front la indústria del màrqueting i la comunicació.

 

Es tracta d’un llibre que ens fa mirar el futur tot parlant de la publicitat des de diferents punts de vista: es planteja des de qui és el professional publicitari fins a la medició de l’eficàcia de les campanyes publicitàries així com la construcció de la relació de confiança entre l’agència i l’anunciant, la creació de marca i la motivació del publicitari.

 

És una obra de lectura molt amena –hi contribueix el format de pregunta breu i resposta àgil– i també directa. A més, cada entrevista va precedida d’un breu currículum de l’entrevistat i d’una brevíssima introducció que ajuden a conèixer més a fons cadascun dels personatges.

 

No obstant això, cada entrevista és única –no segueixen un mateix model–, i això contribueix a fer que sigui el lector el qui té la sensació de dialogar amb cadascun dels publicistes.

 

Ens trobem, doncs, davant d’una obra imprescindible per a qui vulgui dedicar-se a aquest món: de fet, no és una bona idea deixar-se acompanyar en aquest camí pels qui realment han creat la publicitat espanyola tal com l’entenem avui?