Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una experiència transparent i còmoda a l'hora de navegar per la nostra web. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Pots canviar la configuració i obtenir més informació. Més información
Bàsics / Lectures
La sociedad literaria y el pastel de piel de patata de Guernsey. Mary Ann Shaffer i Annie Barrows

La sociedad literaria y el pastel de piel de patata de Guernsey. Mary Ann Shaffer i Annie Barrows

Barcelona: RBA, 2009

 

¿Quina relació poden tenir l’inici d’un club literari, un porc i l’ocupació alemanya?

 

Les autores d’aquesta obra, Mary Ann Shaffer (bibliotecària, llibretera i editora), i la seva neboda, Annie Barrows (llibretera, bibliotecària i editora), escriuen una novel·la epistolar esplèndida per als amants dels llibres.

 

El llibre ens situa a principi de 1946, a Londres, en plena postguerra. A  través de les cartes que Juliet Ashton, una escriptora i apassionada dels llibres a la recerca d’una història, envia a alguns habitants de l’illa de Guernsey, ocupada pels alemanys  durant la Segona Guerra Mundial, el llibre ens mostra, amb un estil senzill i diferent, una història plena d’humor, fortalesa i amor per la literatura.

 

És una novel·la sobre l’amistat i el poder de la lectura en temps de crisi. Està protagonitzada per personatges que t’arriben al cor des de la primera línia. Una dotzena de personatges entre els quals hi ha una divertida i enginyosa escriptora, un criador de porcs hipersensible, i un majordom qüestionable que es fa passar per lord omplen les pàgines d’aquesta obra.

 

Per les referències literàries presents durant la novel·la (Charles Lamb, Jane Austen, Oscar Wilde o les germanes Brönte), esdevé un simple vernís semblant a la novel·la de Helene Hanff 84, Charing Cross Road, llegida anteriorment en una sessió de Coffee & Books. Hi ha una frase pronunciada per Juliet Ashton en un moment del llibre que voldria destacar: “Llegir bons llibres no et permet de gaudir dels dolents”.

 

Llibre molt recomanable si el que busqueu és una lectura entretinguda que us faci somriure de principi a fi.